Preskočiť na obsah

Akcia Bodoň 17.6.-19.6.2022

  • by
17.6.-19.6.2022 meteo konečne hlásilo pekné počasie na víkend. Pár nadšencov skalného lezenia z VKMF (BaJo, Špina, Daniel, Janka, Martuška a moja maličkosť) sme sa stretli na Bodoni trošku poliezť. Ďalekí prišli až k večeru, tak ja ako miestny som pripravoval oheň a pahrebu na večernú grilovačku/opekačku, aby bolo dosť sily na skalolezenie.
V sobotu naši lezci natiahli lanové cesty a lezenie mohlo začať. Ja som dostal ako novicku Janku do referátu, že jej mám byť celý deň k dispozícii a istiť ju celou svojou váhou. Že vraj nech sa dievča rozlezie. Ostatní, tí skúsení, si opakovali rôzne techniky lezenia, istenia, uzlíkovania, záchrany … Niekedy sa aj trošku hlasnejšie vzájomne upozorňovali na rôzne chyty, logry a pod. Nemal som veľa času dávať na nich pozor čo stvárajú…, veď Janka, … mám za ňu zodpovednosť a ja som VEĽMI zodpovedný istič.
Večer sme unavení sadali ku kultúrnemu programu. Daniel sa nám postaral o výbornú ohňovú večeru (aj pivá vyniesol na svojom chrbte, chudák) a hrou na gitare nám výdatne pomáhal k tráveniu.
V nedeľu balenie tábora a odchod domov.
Teším sa na Bodoni na vás zase o rok drahí moji VKMF priatelia.