Preskočiť na obsah

Tradičný Lester 23.2.-26.2.2023

V dňoch 23. až 26. (ako kto) sme sa opäť raz stretli na penzióne Lester, ktorý je už dlhoročnou (kronikári, historici nech kľudne doplnia číslo) tradíciou. Cieľom je hlavne turisticko-ľadolezecký zážitok, ale keďže matka príroda má celkom iné úmysly a po zime ani chýru ani slychu, po ľadoch už ani stopy, stal sa z toho jarný kulinársko jemne turisticko-plavecký predĺžený víkend.

Zlaňáku z Tomášovského výhľadu sa zúčastnilo poskromne iba 5 ks účastníkov a napriek tomu, že dážď mal pokus o skrátenie nášho minivýletu, spúšťanie sa na lane bolo celkom osviežujúcou aktivitou dňa. Podaktorí dali prednosť vyhriatej termálnej vode vo Vrbovom, prvý pokus s plavkami, druhý už aj bez, veď načo plavky… 😊

Sobota bola mierne akčnejšia aj v hojnejšom zastúpení, kedy sme si tradične struhli Prielom Hornádu. Slniečko sa veľmi letno tvárilo, počasie ako na jar, a my sme veselo precupkali celou trasou bez nádeje nájsť aspoň zvyšky ľadov… nikde nič. Snáď nabudúce, aj keď nádej pomaly klesá každým rokom.

Večery okrem skvelých večerí doplnil aj radostný výskot detí v počte tri kusy (fakt len tri?? …kriku občas za 5 😊😊😊), občasná hudba, spomienky z akcií v podobe fotiek – túto aktivitku by sme mohli zachovať a snáď spokojnosť všetkých účastníkov.

Takže opäť o rok a snáď sa aj tie ľady podaria…